Skulle du vilja ha en minister som skriker glåpord till människor på stan?

Läste rubrikerna om Erik Almqvist (SD) bråk med Soran Ismail och flera andra personer sommaren 2010 men fäste ingen större vikt vid det då det oftast rör sig om kvällstidningspropaganda. Men nu när det oredigerade materialet från Kent Ekeroths (SD) mobil lagts ut på Expressen kan jag inte annat än förundras över hur man kan bete sig och uttala sig på sånt vis som den församlade gruppen av toppolitiker och numera riksdagsmän gör i denna film.

I en värld med SD som får större inflytande så skulle dessa personer kunna vara regeringsbildare (något jag hoppas aldrig sker!), isåfall var det utrikesministerns åsikter som kom ut ur munnen på denna film.

Oavsett om man är onykter eller ej så är den typ av ordval och nedsättande kommentarer som Almqvist m.fl. väljer att använda mycket obehagliga att höra och visar på vad det egentligen ryms för åsikter även bland toppskiktet inom SD.

Jag tror inte att alla som röstar eller sympatiserar med SD är rasister, man röstar på SD för kritik mot en integrationspolitik man anser vara misslyckad. Frågan är dock om politiker som kallar personer på stan som de ej känner för nedsättande och rasistiska uttalanden är de rätta att förändra vår integrationspolitik till det bättre?

De andra partierna måste definitivt arbeta med att ta i frågan, man är rädd för att kritisera integrationen och tror att man skall uppfattas som främlingsfientlig.

Men svaret från de andra partierna är dock att vi behöver invandringen till Sverige, vårt land kommer stanna om vi inte får in mer människor till arbetskraft.

Ja, det finns problem med bidragsberoende, kriminalitet (som oftast beror på bristande integration) och andra saker. Men det finns även det bland svenskar. Någonstans landar man i att vi behöver arbeta tillsammans och inte bygga ett vi och dom-samhälle utan bygga ett samhälle och ett land som alla kan dela på och vara stolta över.

Flyktingar är en skyldighet att ta emot. Vi kan sitta och vara hur självsäkra som helst, men en dag drabbas kanske vi av naturkatastrofen med stort N, krig eller annat. Hur vill vi bli bemötta i de länder vi blir tvungna att fly till?

Lite tankar som bubblade ur mig angående ett filmklipp. Se det gärna och tänk att samma personer som står och skriker på gatan skulle kunna vara finansminister, utrikesminister och något mer i ett Sverige med SD som regeringsbildare. Vill vi ha det så?

Almqvist förnekar – men här är bevisen | Nyheter | Expressen.tv.

Detta inlägg publicerades i Rikspolitik och märktes . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Skulle du vilja ha en minister som skriker glåpord till människor på stan?

  1. Bo skriver:

    Jag undrar var alla kritiker var den gången som Erik Almkvist fick sin lägenhet vandaliserad av politiska motståndare? Var fanns de som säger sig vara demokratins beskyddare och står för nåt bättre än SD?

    • jt skriver:

      Det rättfärdigar inte på något sätt det han gjort i detta fall. Bygger man sin politik på polarisering av folkgrupper får man också mycket mothugg och tyvärr också avarter av kritik i form av vandalisering som det han råkade ut för vilket jag inte försvarar på något vis.

      Men står man upp för en kontroversiell åsikt får man alltid personer som hatar en, oavsett vad budskapet är. Men än en gång, det rättfärdigar inte hans beteende.

  2. Pingback: Fånigt inlägg i SD-granskningen | Josef tycker till

Lämna en kommentar